Филмът „Октопод“ 2022 в Банско

Филмът "Октопод" 2022 в Банско
В главната роля не е Микеле Плачидо, а местната полиция!

Това разказват очевидци на ужаса, който эапочва около 2 часа през новогодишната нощ в хотеп „Молерите“.

По обясними причини те желаят да останат анонимни. Информацията беше потвърдена пред „Уикенд“ и от полицейски източници от дирекцията в Благоевград, които са, меко казано, в потрес от действията на колегите си.

Тълпата побойници при регистрацията се представят като спортисти – футболисти и хокеисти. Групата от близо 40 души пристига в Банско за новогодишните празници.

След попунощ на 1 януари обаче, пияни и стабилно надрусани с кокаин и амфетамини, те започват да випнеят из втория етаж на хотепа.

„Молерите” е собственост на бизнесмена Малин Бистрин, авторитетно име в туристическия бранш в страната, който в този момент обаче не е там. Бандата започва да троши и кърти всичко, което й попадне пред очите.

Включително са изтръгнати и счупени климатици. Неистовите крясъци на вандалите принуждават Стефан, брат на собственика Бистрин, да отиде да провери какво става.

Той моли вилнеещите наркомани да се успокоят. В това време момиче от компанията припада в коридора, най- вероятно предозирала с опиатите.Стефан се опитва да й помогне, вдига я, за да я изнесе от коридора. Върху него обаче се нахвърлят 11 от хулиганите и го пребиват жестоко.

Казано на юридически език – нанасят му средна телесна повреда и е чудо, че не е нещо още по-лошо.

След това бандата се нахвърля и върху другите от персонала – сина на Малин Бистрин и майката на момчето, които също се изпречват пред очите на надрусаните купонджии. Заканват им се, че ще ги хвърлят от втория етаж, но слава богу, не се стига дотам, понеже все пак пристигат 3-4 патрулки.

Биячите започват да се бият с полицаите, които по някакъв начин успяват да сложат белезници на няколко от тях И в този момент един от окованите започва да крещи закани: „Ти знаеш ли кой е баща ми“ и без да става ясно кой точно е баща му, белезниците на всички са свалени.

Ченгетата си тръгват като пълни мижитурки, но спокойни, че няма да си имат разправии и ще си вземат при пенсиониране онези 20 заплати, дето им се полагат, понеже „много работят“, за разлика от всички други граждани в страната. Страхливата полиция оставя престъпниците наркомани да вилнеят до сутринта в хотела.

Персоналът, като видял какво е станало, се разплакал, казват в Банско. Източниците ни от дирекцията в Благоевград допълват, че пострадалите на сутринта са звънели за съдействие лично на ръководството на дирекцията, а не на шефа на РПУ-то Кирил Стоянов.

Според тях сега вероятно ще бъде направена проверка как са действали патрулките, но предстои да видим дали ще има наказани, или всичко ще се замаже, както обикновено.

За това страхливо изхлузване на полицията обаче има и още една причина. Банско през последните години е не само зимна столица на страната, но и град, напълно феодализиран от прословутите братя Иван и Йордан Еринини, познати като Гипсоввте или по-модерния вариант на прякора им – Джипсовете.

Както приляга на мафиотска структура, те си имат свой кмет, а полицията само наблюдава, сакън някой да не посегне на интересите им.

Кмет на Банко е бившият служител на ДАНС Иван Кадев, като запознати описват отношенията му с братята като на водещ офицер с агенти.

Дори се твърди, че така си общували и в размирните години на прехода, когато той бил на работа в МВР. Запознати обръщат внимание и върху още един детайл – като служител в ДАНС Кадев направил каквото може, за да не се разбутва много бизнесът с опиатите в града.

На братя Еринини още оттогава се приписват освен трафик с наркотици и лихварство, кражби на коли, връзки със силови групировки, разследват ги за строителство, в което се влагат мръсни пари. Накрая обаче от всички тези проверки излизат чисти и неопетнени, с легален бизнес.

Публична тайна е също, че братята през последните години са с дебели връзки не само в местната власт, но и на доста по-високо политическо ниво. Причината е, че знаят как да насочват гласуването на електората по време на избори.

А до какво водят такива мафиотски структури, показва побоят в хотел „Молерите“. В Банско не е проблем да се купи кой каквато дрога търси. Дебело да подчертаем, че не е известно полицията напоследък да е разгромила дори дребна дилърска мрежа в курорта.

Няма да развалят рахата на Джипсовете, коментира в града. Полицията, понеже знае, че всичко се командва от братята и техните покровители, се е снишила и нито вижда, нито чува. Затова пък, както „Уикенд“ писа преди време, РПУ-то в Банско иначе e сред отличниците по изплатени суми за извънреден труд. Най-големият дял за миналата година е взел шефът на управлението Кирил Стоянов.

Само за половин година е прибрал над 6500 лева. А като се вижда, персоналът е буквално „разпасана команда“,която бърза да бяга само при вида на надрусани спортисти. Иначе Кирил Стоянов, който е бивш служител в ГДБОП, сектор „Киберпрестъпления“, си живее като курортист в хотелската част на РПУ-то, не плаща и наем, а по думите на колегите му, докато се излежава в кабинета си, се води на работа.

Източниците ни допълват, че по едно време тръгнала мълвата, че ще го махат. Включително и защото проверка показва, че не е възможно да е положил толкова извънреден труд, колкото отчита.

,,Явно обаче хвана връзки и си спаси кожата“ – допълват източниците ни от МВР. А хотелиерите нека чакат някой да ги пази.

Филмът "Октопод" 2022 в Банско

Loading...

Автор: Маргарита Милчева, вестник Уикенд

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

СИГНАЛ До Президента на Република България, Министър Председателя на Република…

СИГНАЛ До Президента на Република България, Министър Председателя на Република България, Министъра МВР, Председателя ДАНС От Методи Михайлов Тонев, тел:…

13 май 2022 България bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Митничари задържаха над 16 700 кутии контрабандни цигари на ГКПП…

Митнически служители откриха 335 200 къса (16 760 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил на ГКПП "Лесово". Тютюневите изделия…

26 апр. 2022 България bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Записки по българските съкровища: Иманярски практики и суеверия!

Стефан Пройнов: Иманярството е вид зараза от която излекуване няма като „единственият начин да пребориш това заболяване е да му…

26 апр. 2022 Съкровища bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Записки по българските съкровища: За 9 тона злато и трите…

Стефан Пройнов: Ето още от преданията и легендите за българските хайдушки съкровища: „При Ярамаз кая от Вълчановия чучур на 150 крачки…

21 апр. 2022 Съкровища bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Записки по българските съкровища: Римска сребърна рудница

Българските съкровища вълнуват не само търсачите и иманярите, те са вълнували всяка власт преминавала по нашите земи. Всяка война се…

17 апр. 2022 Съкровища bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Записки по българските съкровища: Къде е скрито съкровището на Константин…

Според иманярските легенди и предания едно от местата на което може бие скрито е в пазарджишко. Ето и едното предание:…

12 апр. 2022 Съкровища bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Записки по Българските съкровища: Конникът от Ватикана

Конникът от Ватикана е причината за специална среща от пратеници от Ватикана дошли в страната ни и се срещнали с…

09 апр. 2022 България Съкровища bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Записки по Българските съкровища: Златото и заклинанията!

Вярвате или не в заклинанията изречени за защита на скрито златно съкровище? Във всяка религия има наричания, думи, слова, тайни…

06 апр. 2022 Съкровища bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Записки по българските съкровища: Квачката с пиленцата

Стефан Пройнов: Символизмът е силно изявен през древността, но дали ние можем да разчитаме символите правилно? Символизмът е на три…

02 апр. 2022 България Съкровища bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Записки по Българските съкровища: 9 бурета със златни монети заровени…

9 бурета със златни монети заровени в пловдивско село Легендата разказва, че съкровището скрито в геран, разположен между два кръстати дъба Легенда…

24 мар. 2022 България Съкровища bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Записки по българските съкровища: Имането в Чаушов дол

От извора на река “Черни Осъм” нагоре се отива към Чаушов дол. Там мястото е страшно и зло. Ще намериш…

22 мар. 2022 България Съкровища bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Записки по българските съкровища: Златото на комуниста Атанас Стойков

Златото на бандита Атанас Стойков – Премяната още е заровено в Странджа Личността на един от най-жестоките родни бандити Атанас Стойков-Премяната…

13 мар. 2022 Съкровища bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Дядо би до смърт баба в Добричко

Тялото на 78-годишна жена е било открито снощи в частен дом в село Плачи дол, община Добричка, съобщават от ОД…

11 мар. 2022 България bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Записки по българските съкровища: Готите и римските банки

Стефан Пройнов: Случайности, който променят баланса на пазара на антики и монети! Роми копаят тоалетна, откриват съкровище. С него изплащаме репарации…

03 мар. 2022 България Съкровища bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Записки по българските съкровища: Кога съкровищата взимат жертви?

Стефан Пройнов: Тези неща ги наричаме суеверие, а нима всеки от нас не e малко или много суеверен? Носенето на…

01 мар. 2022 България Съкровища bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Записки по Българските съкровища: Съкровища в троянският балкан

Записки по Българските съкровища Стефан Пройнов: Много са преданията за съкровища в България. Един от най-наситен на такива предания си остава…

26 февр. 2022 България bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Записки по Българските съкровища: Момиче с цвете на лявата му…

Момиче с цвете на лявата му страна. Стефан Пройнов: Разказва се : От “Куюмджи пещера” се отива на връх Юмрук чал. От…

24 февр. 2022 Съкровища bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Зад златната маската на Терес

Стефан Пройнов: Зад златната маската на Терес .Зад златната маската на Цар Терес, с която се прочу името му сред…

21 февр. 2022 Съкровища bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Записки по Българските съкровища: Римската банка до Момина крепост

Стефан Пройнов: Има ли легенди за римската банка? Царевец и Момина крепост се намират в град Велико Търново. Легенда разказва,…

07 февр. 2022 България Съкровища bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Взлом и кражба от мюфтийството в Разград

Неизвестни крадци са проникнали в административната сграда на Районното мюфтийство в Разград през нощта на 3 срещу 4 февруари, съобщават от…

06 февр. 2022 България bez-cenzura.info No comments

Продължава...

Уточняваме изрично, че публикациите ни нямат за цел да разпалват расова или етническа омраза, нито да създават изкуствено етническо напрежение.

Публикациите ни не са насочени към нито един етнос и в никакъв случай не изразяват враждебност, ненавист, омраза и предразсъдъци към определена етническа група.

В материалите описваме единствено конкретни действителни случки, или конкретни престъпления, като квалификациите, които даваме, се отнасят само за конкретния престъпник /или група престъпници/.

Нашето становище е, че никой не е виновен, че е роден циганин, българин, турчин, евреин или арменец.

Става виновен само единствено тогава, когато извърши престъпление.

Против тези престъпления е и нашата борба.

За авторските права в блога

Съдържанието на bez-cenzura.info е защитено от Закона за авторско право и Наказателния кодекс.

Текстовете, публикувани bez-cenzura.info, могат да се ползват само след писмено разрешение на издателя. « Контакт с нас »

Сайтът не носи отговорност за снимки, публикации и коментари! Това е място без цензура! Ако някой се счита ощетен да се свърже с нас!