Урумов: Г-н Радев, вие махнахте Спецсилите от границата и я превърнахте в плячка на беззаконието

Урумов: Г-н Радев, вие махнахте Спецсилите от границата и я превърнахте в плячка на беззаконието

Господин президент, първа трябва да бъде Вашата оставка!

Защо наредихте на командира на Силите за специални операции генерал-майор Явор Матеев да изтегли своите десантчици от българската граница?

15 месеца управление на Румен Радев и неговите циркаджии Кирчо, Кокорчо и Рашков.
15 месеца трагедии и разпад на държавността, катастрофи по улиците,
катастрофа с Македония,
катастрофа с външните инвестиции,
катастрофа с мигрантите,
катастрофа във външната политика,
катастрофа след катастрофа.
Отговорността е винаги лична.
Румен Радев е катастрофа за България. /Александър Урумов

Остър коментар за действието и бездействието на върховния главнокомандващ на БА Румен Радев по отношение на опазването на границата отправи Александър Урумов, бивш директор на пресцентъра на МО.

Защо още преди една година Вие, господин президент, наредихте чрез служебните си правителства от границата да бъдат изтеглени военните части на Силите за специални операции, като по този начин рязко понижихте способността на българската държава да възпира увеличаващия се мигрантски натиск?,пита Урумов в свой пост във Фейсбук.

И отправя тежки въпроси към държавния глава:

Защо наредихте на командира на Силите за специални операции генерал-майор Явор Матеев да изтегли своите десантчици от българската граница?

Защо, воден от личната си вендета срещу непокорни Вам генерали напълно отнехте ефективен ресурс в помощ на Гранична полиция за възпирането на мигранти?!

Епицентър. бг припомня, че през 2018година по нареждане на бившия министър на отбраната Красимир Каракачанов Специалните армейски сили бяха разположени по българо-турската граница с цел отпор на мигрантския поток. Базата на Силите за специални операции бе разположена в района на Малко Търново. В помощ на гранична полиция в този регион действаха между 45 и 50 командоси. Беше създадена организация, при която кординатите на нарушителите се изпращат в оперативния център. След четири минути дежурната група вече бе в действие. Благодарение на тази организация само от 6 август до 17.09. 2018 година бяха задържани 232 нелегални емигранти при опит да преминат зелената граница с Турция в района на Малко Търново точна там, където са преминали сега мигрантите. Тогава Красимир Каракачанов заяви: При необходимост, при масово появяване на големи маси мигранти, ние сме готови и сме разработили планове за активизиране до 2700 души военнослужещи с близо 500 единици техника.

И по-късно по времето на служебния министър на отбраната Георги Панайотов Силите за специални операции  бяха изтеглени от границата и това е станало по искане на президента Радев, научи Епицентър. бг от изтомници от МО.

От изявлненията на министъра на правосъдието  Иван Демерджиев днес стана ясно, че в момента българската граница е разграден двор и  преминаването на мигранти през нея не е никакъв проблем. Заради жестоката катастрофа на автобус пълен с мигрант, с полицейска кола в Бургас, при която загинаха двама полицаи, министър Демерджиев  поиска оставката на зам.шефа на Гранична полиция Моллов.

Ето целия пост на Александър Урумов във Фейсбук:

Господин президент, първа трябва да бъде Вашата оставка!

Уважаеми господин президент на Република България,

обръщам се към Вас поради трагичния инцидент днес, със загинали двама български полицаи, със следните въпроси:

Защо още преди една година Вие, господин президент, наредихте чрез служебните си правителства от границата да бъдат изтеглени военните части на Силите за специални операции, като по този начин рязко понижихте способността на българската държава да възпира увеличаващия се мигрантски натиск?

Защо наредихте на командира на Силите за специални операции генерал-майор Явор Матеев да изтегли своите десантчици от българската граница?

Защо, след като сте отлично информиран, че в целите въоръжени сили на Република България единствено Специалните сили са оборудвани с визьори за нощно виждане и единствено те са в състояние да разпознават движещи се обекти далеч преди да се доближат до границата?

Защо оттеглихте тези специални армейски сили от охраната на границата и така напълно лишихте българската държава от каквато и да е готовност за изпреварваща реакция?

Защо, воден от личната си вендета срещу непокорни Вам генерали напълно отнехте ефективен ресурс в помощ на Гранична полиция за възпирането на мигранти?!

Защо, воден единствено от своята злоба и отмъстителност срещу генерал-майор Матеев, Вие, господин Радев, лишихте България от надеждна охрана по границата и така поставихте в риск здравето и живота на българските граждани?

Днес Вашият вътрешен министър Дерменджиев в неудържима паника търси изкупителни жертви и иска оставката на зам. директор на „Гранична полиция“.

Не, господин президент, „Гранична полиция“ не е виновна за Вашата отмъстителност, която ги остави и тях безпомощни срещу заливащата границата ни с Турция мигрантска вълна.

Граничните полицаи не са виновни, че лично Вие, който бяхте толкова жаден за цялата власт в държавата на всяка цена, превърнахте българската граница в лесна плячка за беззаконието.

Не са виновни и онези момчета от Сухопътни войски, които изпратихте без специално оборудване и без специална подготовка да дремят край граничната ограда и да се чудят какво всъщност правят там.

Господин президент, след всичко посочено дотук – само факти, както добре знаете – е повече от лицемерие да насъсквате вътрешния си министър да търси жертвени агнета в Гранична полиция.

Има морално отговорен за днешната катастрофа и смъртта на двамата полицаи и Вие лесно можете да стигнете до него – достатъчно е само да се погледнете в огледалото.

Не търсете виновния извън своя кабинет, господин президент.
Не търсете оставки и изкупителни жертви.

Отговорният сте лично Вие, господин Радев!

И заради катастрофата в държавата – ако ще се подават оставки – Вие трябва да сте първият, който да подаде оставка!

Така постъпват доблестните мъже!

За разлика от страхливците. 

 

Демерджиев призна, че оградата ни с Турция “не е най-доброто съоръжение” за спиране на мигрантския поток.

Освен че на места почвата под нея е корозирала и през нея мигрантите се промушвали, някои от съоръженията не работели. Трябвало да се изкоренят дървета и храсти, които поникнали между двата кльона, за да имат по-голяма видимост граничарите. Отделно силно пресеченият терен около границата създавал затруднения при обхода.

Източник/ци: Урумов: Г-н Радев, вие махнахте Спецсилите от границата и я превърнахте в плячка на беззаконието

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Роджър Уотърс с кърваво писмо до Путин: САЩ и НАТО…

Музикантът, съосновател и бивш лидер на Pink Floyd Роджър Уотърс написа във Facebook отворено писмо до руския президент Владимир Путин. “Напоследък…

28 сеп. 2022 Свят bez-cenzura.info No comments

Read more

Костадинов: Генка Шикерова ме измами. Ще я обявя за чуждестранен…

Лидерът на „Възраждане“ смята, че е измамен от журналистката Генка Шикерова, защото не му е казала, че работи за „Свободна…

27 сеп. 2022 Политика bez-cenzura.info No comments

Read more

Камен Воденичаров готов да хване шмайзера: Не ме е страх…

„Не ме е страх, че Путин може да започне ядрена война! Защото освен неговото „копче“ за бомби, има и други копчета,…

27 сеп. 2022 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Масивен инфаркт убил Антоний Гълъбов, съпругата му починала преди две…

Доц. д-р Антоний Гълъбов е починал от масивен инфаркт във вторник вечерта в базата на прокуратурата край Батак. Там е имало…

22 сеп. 2022 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Скандал! „Възраждане“ показа тайния план на правителството за въвеждане на…

ПП „Възраждане“ представи документи за затаен план за въвеждане на еврото „Правителството планира да похарчи 10 млн лева, като начало, за да…

19 сеп. 2022 Политика bez-cenzura.info No comments

Read more

Полицай е събирал такси за охрана като служител на „Делта…

Полицейски служител мамил хора в Троянско и им събирал такси, представяйки се за служител на частната охранителна фирма „Делта гард„. Тази…

14 сеп. 2022 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Костадинов пребива Сорос, Кирил Петков и трансджендъра Емили в предизборно…

Оригинално предизборно видео сподели лидера на партия „Възраждане“ Костадинов. В личния си фейсбук профил Костадин Костадинов сподели видео от страницата "Bonchev…

09 сеп. 2022 Политика bez-cenzura.info No comments

Read more

Тройно убийство в Пиринско, ликвидираха лихвар №1 с 48 куршума…

В една юлска сутрин жители на село Баня, община Разлог, тръгват на работа и виждат излязъл от пътя джип край…

08 сеп. 2022 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Солиди за £100,000 изкарани с металотърсач

Находка на Солиди. Да си припомним за съкровището от Сейнт Олбанс открито с металдетектор през 2012г. във Великобритания. Стойността на…

02 сеп. 2022 Свят Съкровища bez-cenzura.info No comments

Read more

Бивш шеф в ДАНС с коментар за трагедията в Бургас:…

Бивш шеф на отдела за специални операции в ДАНС Велин Хаджолов публикува остър коментар срещу ръководството на МВР в лицето…

01 сеп. 2022 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Урумов: Г-н Радев, вие махнахте Спецсилите от границата и я…

Господин президент, първа трябва да бъде Вашата оставка! Защо наредихте на командира на Силите за специални операции генерал-майор Явор Матеев да…

26 авг. 2022 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Бивш МВР- шеф за трагедията с полицаите: Автобусът вероятно е…

"Съмнявам се никой да не е спирал автобуса. Възможно е и да е бил пропуснат. По-скоро обаче е нелепа случайност. При така създалата…

25 авг. 2022 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Задържаха издирвания за катастрофата в Бургас

Задържаха мъжа, издирван за катастрофата в Бургас. Той е от Сирия и е със статут на хуманитарен бежанец. Бил заловен в Първомай,…

25 авг. 2022 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Побеснял отхапа част от устната на мъж при бой в…

Побеснял отхапа част от устната на мъж при бой в Лом, съобщиха от МВР-Монтана. Случилото се е от вчера. Около 14…

25 авг. 2022 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Радев: Кръгове нагнетяват лъжи и напрежение

"Определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежение срещу служебния кабинет още от първия му ден, още преди да е обявил някакви…

19 авг. 2022 Политика bez-cenzura.info No comments

Read more

Г-н Радев, не хапете ръката, която ви даде хляб

Левият електорат е по-консолидиран от предишните избори „Основната задача на всяко служебно правителство е да осигури условие за провеждане на честни…

17 авг. 2022 Политика bez-cenzura.info No comments

Read more

За часове отпушиха целия износ на българско оръжие за над…

Бившият началник на кабинета на президента Румен Радев Калоян Методиев призова във Фейсбук държавният глава да каже къде е изпратил…

14 авг. 2022 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Слънчасал ли е президентът Радев

Институциите трябвало да работят за повишаването на доверието в машинния вот, казал президентът Радев на среща с ЦИК, МВР, МВнР,…

13 авг. 2022 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Записки по българските съкровища: Какво е Авджийски фенер?

Малцина биха ви казали какво е Авджийски фенер, но има и такива, които знаят, които клетва са дали – „ако…

09 авг. 2022 България Съкровища bez-cenzura.info No comments

Read more

Ти го уволняваш, аз го назначавам – тънката игра на…

Служебният кабинет е факт. Четвърти за президента Румен Радев. И ако по презумпция служебният кабинет се създава, за да организира избори,…

03 авг. 2022 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Уточняваме изрично, че публикациите ни нямат за цел да разпалват расова или етническа омраза, нито да създават изкуствено етническо напрежение.

Публикациите ни не са насочени към нито един етнос и в никакъв случай не изразяват враждебност, ненавист, омраза и предразсъдъци към определена етническа група.

В материалите описваме единствено конкретни действителни случки, или конкретни престъпления, като квалификациите, които даваме, се отнасят само за конкретния престъпник /или група престъпници/.

Нашето становище е, че никой не е виновен, че е роден циганин, българин, турчин, евреин или арменец.

Става виновен само единствено тогава, когато извърши престъпление.

Против тези престъпления е и нашата борба.

За авторските права в блога

Съдържанието на bez-cenzura.info е защитено от Закона за авторско право и Наказателния кодекс.

Текстовете, публикувани bez-cenzura.info, могат да се ползват само след писмено разрешение на издателя. « Контакт с нас »

Сайтът не носи отговорност за снимки, публикации и коментари! Това е място без цензура! Ако някой се счита ощетен да се свърже с нас!