Прокуратурата се разцепи на две шпицкоманди – на Еврото и на Нотариуса, заради рекетирани чуждестранни бизнесмени

Случай с рекетирани гръцки бизнесмени от Мартин Нотариуса и неговата прокурорска шпицкоманда взриви Прокуратурата отвътре и лъсна грозната истина.

Рекетьорските бригади в пркуратутата са две и стигат до самия връх на държавното обвинение. Доскоро са работили в пълна симбиоза и синхрон. Едната ударна група на Петър Петров Еврото работи с групата на Сарафов и 8-те джуджета, а другата на Мартин Нотариуса работи с прокурорите на Гешев и шефката на Районната прокуратура Невена Зартова.

До миналата година по това време, докато прокуратурата се разцепи на върха във войната на Еврото и Сарафов с Гешев, двете ударни рекетьорски прокурорско – полицейски бригади са действали в пълен синхрон, а на върха политическият им чадър е бил един. Атентатът срещу Гешев е само върхът на айсберга на прокурорската война, която избухна.

Всяка държава си има мафия, само в България мафията си има държава, а както Кирил Петков се похвали сам пред финансираната от Конгреса на САЩ медия „Свободна Еврооа“ – задкулисието (или Мафията) вече стои на първия ред в Парламента и в това се изчерпва Промяната.

Гръцкият предприемач Джон Кустас твърди, че е бил преследван и изнудван от Мартин Божанов – Нотариуса. За това разказа изпълнителният директор от компанията на Кустас в България пред разследващия журналист Слави Ангелов.

Нещо повече – в тормоза са били замесени служители от няколко институции, а полицията е била сигнализирана за тормоза. Пред БНТ говори преподавател и бизнесмен, който също е жертва на схемите на Нотариуса.

Преследване, тормоз и рекет. Фразата „Дайте пари да ви оправим, за да не ви оправи друг“. Всичко това е кошмар, изживян от гръцки бизнесмени, продължил с години и започнал със спор за имот.

„Тези бизнес индивиди искаха да се споразумеят за даден имот, когато видяха, че трябва да имат съответните гаранции, средства и т.н., за да може този имот да бъде реализиран като проект, те потърсиха помощ или предварително са имали отношение с т. нар. този кръг, приближаваха до нас хора, които не познаваме и искаха или пари или изнудваха, че може да се случи нещо лошо на нас, на нашите семейства“, разказва проф. Йоаким Каламарис – бизнесмен и университетски преподавател.

Всичко това ни показва по още един начин ни оголва тази наистина система за рекет, тази схема, която тръгва от Пепи Еврото и свършва до Нотариуса, но аз бих казал, че това е група, която е още по сериозна, с нея са свързани хора на доста по високо ниво“, каза Слави Ангелов – разследващ журналист.

Група гръцки инвеститори с огромен бизнес за милиони, съдружници и партньори в ИКЕА и София Ринг Мол, плащащи данъци около 2 млн лв./годишно се оказват жертви в система за рекет, разкрива интервюто пред разследващия журналист Слави Ангелов:

„Моите изводи от тези документи, които те ми предоставиха, че първоначално се прави някакъв опит да се завземе целия бизнес, което не е някаква нова практика в нашата страна. След което те наистина вкарват цялата държава в това – почват да им звънят данъчни, служител от ДАНС, човек, който се представя от ДАНС, това също не е единичен случай от практиката ми през последните няколко години, същевременно те подават някаква жалба в ГДБОП и цялата информация я дават в ГДБОП, не последва абсолютно нищо, освен че стоят по цял ден и пишат показания.“

„Ние не сме след дъжд качулка, ние сме сигнализирали от 2 г. насам всичките възможни институции“, казва проф. Йоаким Каламарис – бизнесмен и университетски преподавател.

„Не разполагам с такава информация на този етап“, заяви Живко Коцев – главен секретар на МВР, който обеща разследването на Нотариуса да обхване казармата и ученическите му години. Няма майтап.

Гръцките бизнесмени твърдят, че писма са изпращани и до Асен Василев, когато е бил вицепремиер. Но играта става още по груба, когато кръгът „Нотариус“ вижда, че може би няма да успее.

Слави Ангелов – разследващ журналист: „Вкарват и районната прокуратурата, тъй като по всичко личи, че техните контакти са там, но допускат една огромна грешка, че тези дела, които завеждат, те завеждат общо 11 съдебни дела, тези съдебни дела са подсъдни на по-висока инстанция, те са подсъдни на градски съд и трябва да се разследват от градски прокурори, така че всичките им дела в крайна сметка се провалят.“

Следват жестоки заплахи – още един от похватите на кръга. Според интервюто един от главните герои в историята е съдружникът и адвокат на Нотариуса – Велимир Атанасов. За него гръцките бизнесмени твърдят, че има връзка с подалата оставка административен ръководител на Софийската районна прокуратура.

„Адвокатът, който на нас ни повдигна фактически той обвинения, живее на семейни начала с бившия до преди часа районен прокурор на София“, казва още проф. Йоаким Каламарис – бизнесмен и университетски преподавател.

Невена Зартова: А другият кръг около Петьо Еврото? Проверките срещу нас съвпадат с прекратеното разследване срещу него, твърди тя.

Не мога да коментирам чужди изявления. Кой какво е казал, как, с каква цел… Абсурдно е.

Това коментира пред “24 часа” подалата оставка прокурорка Невена Зартова, името на която също се споменава в интервюто на гръцкия бизнесмен. Тя отрича оттеглянето ѝ от шефския пост в Софийската районна прокуратура (СРП) да има нещо общо с интервюто на Анастасиос Дикос – твърди, че я е депозирала пред ВСС във вторник, преди публикуването му. В понеделник Зартова бе призована от главния прокурор Борислав Сарафов да напусне поста си. С 21 върховни прокурори Сарафов влезе в СРП, за да проверява разследванията. От лятото на 2023 г. това е поредната проверка, предишните са приключили с указания, които вече са изпълнени.

Формално пред обществото повод за последната проверка е Мартин Божанов-Нотариуса.

Никога не съм ходила в клуба му и дори не знам къде се намира той, твърди Невена Зартова.

Въпросът е дали има и друг кръг, освен този около Божанов, който трябва да се разследва. Говоря за Петьо Петров-Еврото. Имаше разследване срещу него в Софийската районна прокуратура. От градската прокуратура го иззеха и го прекратиха. Периодите на напрежение в прокуратурата и проверките срещу районната съвпадат с хода на това производство, каза още Невена Зартова. Тя говори за разследване срещу Петьо Еврото за незаконни записи и принуда, по което беше задочно обвинен от районната прокуратура и го обявиха за издирване.

По-късно то беше прекратено от градската, но Еврото остана обвиняем заради златото, отнето от бизнесмена Илия Златанов и сина му.


Петьо Еврото е сочен за лидер на другия кръг за влияние в съдебната система, известен като “Осемте джуджета”. Тази група, както и хората около Нотариуса бяха разкрити с разследвания на неправителствената организация “Антикорупционен фонд”. Преди Мартин Божанов-Нотаруса да бъде убит, се появиха и снимки от ресторанта, на който Петьо Еврото се здрависва с Борислав Сарафов, тогава още зам. главен прокурор. Самият Сарафов през май м.г. обясни, че никога не е бил близък с Пепи Еврото, а отишъл в “Осемте джуджета”, за да се види с Иван Гешев. Снимката била направена преди три години, тогавашният главен прокурор му се обадил да се срещнат.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Костадинов: Атанас Атанасов трябва да бъде арестуван веднага, а не…

Лидерът на „Възраждане“ каза, че същите процедури са били задействани в ДАНС и Държавна агенция „Разузнаване“ Депутатът от парламентарната група на…

14 апр. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от…

Когато срещнах за пръв път името на Христо Грозев, той пишеше глупости за Сирия, от ония на конвейер, на които…

13 апр. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Пиян общинар от ПП-ДБ катастрофира и избяга, съпартийци панически се…

Столичен общински съветник и член на комисията по безопасност на движението е избягал от катастрофа, разиграла се в петък вечерта.…

09 апр. 2024 Политика bez-cenzura.info No comments

Read more

Шефката на митниците Петя Банкова разследвана от 4 г. за…

Шефката на Агенция „Митници” Петя Банкова е разработвана от 4 години, още като служител в ДАНС, за покровителство на канали за…

07 апр. 2024 Политика bez-cenzura.info No comments

Read more

Съдът: Постоянен арест за шефката на митниците и бизнесмена Стефан…

Стефан Димитров и Петя Банкова влизат в залата. Снимка: Йордан Симеонов Директорът на Агенция “Митници” Петя Банкова и бизнесменът Стефан Димитров…

06 апр. 2024 Политика bez-cenzura.info No comments

Read more

Ето ги изродите, умъртвили 2-годишната Данка! Зверството им е нечувано…

Стана ясно кои са двамата мъже, арестувани за убийството на 2-годишната Данка Илич в Сърбия. Това са Сърджан Янкович от село…

04 апр. 2024 Свят bez-cenzura.info No comments

Read more

Два дни след въздушния Шенген изведоха от страната дете без…

Адвокат по семейно право алармира за първи случай на изведено в чужбина дете без съгласието на един от родителите. Причината –…

02 апр. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Жена от влака София – Варна: Искам такъв мъж за…

Разказ в групата “Забелязано във Варна” провокира дискусия в социалната мрежа. Жена разказва какво е видяла във влака. Евала на мъжа който…

31 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Зов за помощ от Светлозар Дончев: Гонят ни от квартирата,…

Здравейте, приятели от цяла България! Да се представя накратко – казвам се Светлозар Дончев, баща на две прекрасни деца – Силвана на…

29 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Нова трагедия на пътя! Втора жертва от кървавата баня край…

Почина и втората жена от жестоката катастрофа край врачанското село Оходен, съобщава BulNews. Зверският пътен инцидент стана около 10 часа, на…

27 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Апетити за постове! Николай Денков поискал да стане вицепремиер на…

Абсурдни искания за постове и властови позиции поставяли непрекъснато от ПП-ДБ по време на преговорите с ГЕРБ-СДС за общо управление,…

26 мар. 2024 Политика bez-cenzura.info No comments

Read more

Покъртителна история разплака България: 10-годишният Пепи се грижи за батко…

Покъртителна история бе разказана в предаването „Ничия земя“ по Нова телевизия. Две момчета братчета с жестока съдба – Милен на 20…

24 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Смъртоносен пожар в София! Пристигнаха пожарникари и линейка / СНИМКИ

Човек загина при пожар в столичния кв. „Дружба”, съобщи NOVA. Огънят е избухнал в апартамент на 13-ия етаж. Към мястото са…

23 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Майка прибра сина си с разбита глава и следи от…

Майка съобщи в социалната мрежа Фейсбук, че е прибрала 4-годишното си дете от детска градина с разбита глава и следи от…

22 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Неописуема трагедия! Млада майка на близнаци се върна от Испания…

Трагедия разтърси Благоевград! 37-годишната Елена О., майка на 2 деца близнаци, издъхна вчера в столичната болница “Св. Анна”, след като…

21 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх…

Момченце почина днес в двора на казанлъшко училище. Според очевидци четвъртокласникът играел на двора на СУ „Екзарх Антим Първи“, когато внезапно…

19 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Учен от Швейцария: България става гореща, безводна и наводнена с…

До 50 г. част от Амазония ще е савана, Испания става пустиня, прогнозира д-р Владимир Симеонов от института по технологии…

18 мар. 2024 Свят bez-cenzura.info No comments

Read more

Нови разкрития след бруталната екзекуцията на Къро и миската Гергана…

"Убийствата в Констанция - колекцията от бижута на Каменов и мрежа от компании, свързани чрез убийства". С материал с такова заглавие…

17 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

После се обиждат, че им викат МАФИОТИ

Няколко дена вече ТАЙНИ преговори, нищо пред медиите, дори телефоните си събират да не изтича инфо. После се обиждат, че им…

16 мар. 2024 Политика bez-cenzura.info No comments

Read more

Не са извънземни, на границата на България с Турция хванаха…

Заловени са двама имигранти в ТИР, които искали да преминат нелегално в България от Одрин, увити с дрехи от алуминиево…

15 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Уточняваме изрично, че публикациите ни нямат за цел да разпалват расова или етническа омраза, нито да създават изкуствено етническо напрежение.

Публикациите ни не са насочени към нито един етнос и в никакъв случай не изразяват враждебност, ненавист, омраза и предразсъдъци към определена етническа група.

В материалите описваме единствено конкретни действителни случки, или конкретни престъпления, като квалификациите, които даваме, се отнасят само за конкретния престъпник /или група престъпници/.

Нашето становище е, че никой не е виновен, че е роден циганин, българин, турчин, евреин или арменец.

Става виновен само единствено тогава, когато извърши престъпление.

Против тези престъпления е и нашата борба.

За авторските права в блога

Съдържанието на bez-cenzura.info е защитено от Закона за авторско право и Наказателния кодекс.

Текстовете, публикувани bez-cenzura.info, могат да се ползват само след писмено разрешение на издателя. « Контакт с нас »

Сайтът не носи отговорност за снимки, публикации и коментари! Това е място без цензура! Ако някой се счита ощетен да се свърже с нас!