Доброволец разкри потресаващи подробности за бежанците, които заливат страната ни

Доброволец разкри потресаващи подробности за бежанците, които заливат страната ни 41-годишният Спас Паунов е координатор на Воински съюз „Васил Левски” за Пловдивския регион. 

Членовете на организацията, която някои определят като паравоенна, надяват черни маски на лицата си, когато ловят бежанци по границата ни.  Те сами финансират пътуванията си. Паунов е семеен, с две деца. Живее в Марково, а името му нашумя през април, когато ДАНС и полицията прибраха групата му часове преди да потегли към столицата на протестен митинг. Координаторът на пловдивския воински съюз избягва да дава интервюта. Пред „Марица” той се съгласи да разкаже каква е ситуацията по границата.

– Г-н Паунов, кога беше последното ви патрулиране и каква е ситуацията на границата? 
– Преди дни бяхме в района на Резово, Граматиково и селата около Малко Търново.  Тъй като Гранична полиция не влиза в деретата и храстите, а ние изминаваме много километри пеша, често намираме мигранти, скрити в храстите. Нашата работа е да локализираме групата, преди да са дошли каналджиите да ги натоварят на бусове и извозят навътре в страната. Когато попаднем на нелегални мигранти, звъним на Гранична и ги предаваме на тях.

– Как тези хора минават през оградата? 
– Те си имат каналджии от арабски произход, които ги вкарват в България. Казват им къде да застанат и да чакат. След това с бусове  роми и продажни българи ги взимат и извозват към София. Преди това ставаше в посока Сърбия, но сега сръбската граница е затворена. Смея да твърдя, че в момента влизат само афганистанци. За мен тези хора не са бежанци, а мигранти, защото там война няма. Влизат предимно 25-30-годишни мъже, сред тях има и малолетни. Поне 10 процента от тях са потенциални терористи.  Отдалече си личи, че имат военна подготовка. Те изпълняват мигновено заповеди от рода на: „Стани”, „Застани там”.

– Знаете ли какво се случва с тях, след като ги предадете на полицията? 
– За съжаление никой не ни дава информация. Ако имахме малко повече правомощия, пиле нямаше да прехвръкне през границата. Една от заловените от нас групи в Странджа беше 32 души, от тях поне трима бяха терористи. Личаха ясно, разбирате ли! Гледат в една точка или смирено, не се набиват на очи в групата. При залавянето на много от тях установяваме, че са дрогирани. Дъвчат някаква трева, носят в себе си амфетамини и високоенергийни напитки. Често като ги заловим, треперят от наркотиците.

– Динко от Ямбол се прочу с обезвреждането със свински опашки. Вие използвате ли такива при задържането? 
– Не използваме свински опашки, защото нямаме нужда от тях. Заловените не оказват съпротива. Такава има от страна на  т.нар. каналджии. Те са от турски произход или афганистанци, които минават многократно границата и знаят пътеките. Работят с GPS-и, имат си и специален маршрут, по който водят клиентите си.  Досега не се е случвало някой да ни нападне, макар че сме подготвени и тренирани.

– Колко души сте, как се движите и с какво сте оборудвани? 
– Оборудвани сме с радиостанции, бинокли и уреди за нощно виждане. С камуфлажи, понякога слагаме и маски, защото сред заловените има терористи и момчетата ми се страхуват.

– Как приема Гранична полиция присъствието ви по границата? 
– Сътрудничим си, но с некорумпираните от тях. Някои от началниците им сменят патрулите, когато трябва да мине каналджия с група към София. Правят го, за да отворят пътя им. В момента и военните са на границата. Има заповед на всяка група военни да има по един граничен. Когато военните обикалят с граничен,  не могат да хванат група, защото той веднага я отклонява. Имат си сигнали. Но има и доста читави сред Гранична, които изпълняват задълженията си и не участват в корупционни схеми. Разбира се, присъствието ни там дразни малко Гранична, защото им пречи да си въртят игрите.

– Колко души дежурите? 
– Като цяло сме много отряди, но пръснати по границата. Отрядите ни са големи, по 5-10 души. Аз отговарям за нашия регион Пловдив – 7-8 души. Не агитирам никого за нищо. Не карам никой да прави нещо на сила. Всеки иска да запази българското, защото в момента умишлено се ислямизира Европа. Това е очевидно и очебийно вече. Знаете какво се случи миналата година в Германия, частична гражданска война има вече и във Франция. Обръщат коли, всякакви размирици правят т.нар. „бежанци“. Проблемът са афганистанците. Не виждам пречка да ги върнем в Афганистан, защото българският контингент в Кандахар им пази летището и можем да си ги натоварим на военните самолети и да ги върнем обратно. Те не са бежанци, там няма война.

– Разполагате ли с някаква техника при патрулирането? 
– Не, правим го изцяло пеша. Чуят ли шум, мигрантите  се крият в дерета и храсти. Случвало се е групи да лежат с часове така. Откриваме ги най-често по калните следи, оставят и многото боклуци след себе си. В последно време са се изучили и започнаха дори и отпадъците да си събират. Имаме обаче  доста добри съгледвачи и доста опит придобихме в издирването. Проблемът е, че колкото и да хванем, влизат хиляди. На групи, от по 50-100.

– Определиха ви като паравоенна организация? 
– Искат да ни изкарат паравоенно формирование, при положение че ние не използваме никакво оръжие. Имаме тука едни автомати, те са еърсофт оръжие, за игра. Нито имаме незаконно оръжие. Имаме само по един нож, който ти трябва в горски условия. Бихме се определили като родолюбска организация. Сред нас има юристи, творци, IT специалисти, стругари, всякакви. Ние изпълняваме и социална дейност.  Ходим в домове за сираци, помагаме им.

– Защо се включихте в патрулирането по границата? 
– Нямаме доверие на никого. Нито на Гранична полиция, нито на политиците. Между другото сред военните няма корупционни схеми, те са отскоро там. С когото и да съм говорил от тях, са големи патриоти и не биха взели пари и предали интересите на страната ни. Между другото има случаи, в които Гранична изпуска групи. Причината е, че те вървят по 100 души, а и то си е опасно един човек да излезе срещу толкова много. Но след това ни дават сигнал и ние ги хващаме на 50 км вътре в страната. След това се обаждаме на Гранична да дойдат да си ги вземат. Проблемът е, че ги записват в България, преди да изчезнат в Европа. След това ни ги връщат и при отказ да ги приемем глобата е 250 хил. евро на човек. Представете си, ако не приемем 1000 души!

– Спомняте ли си някоя тежка или рискова ситуация? 
– С мигрантите не, но проблемът са тежките условия и теренът. Момчетата ни сами събират пари за бензин. Някои дори нямат средства за храна. Има хора, които идват със скъсани кубинки, но искат да защитят държавата. Проблемът е, че българите не осъзнават, че скоро ги чака нещо страшно. В момента т.нар. бежанци трупат армия и остават тук като спящи клетки. Терористите си вършат тяхната работа. В един момент не са изключени размирици. Вижте какво се случва в Харманли. Те са навсякъде там, а търпението на местните е на ръба.

– Какво мислиш за политиката на държавата ни? 
– От 1989 г. насам е пълно разграбване и унищожение на българския народ. Бяхме 8 млн. По отношение на мигрантите политиката ни е „даваме си гъза под наем”. В момента нашите управляващи са управлявани управляващи, както казва Пламен Пасков. Българският хелзинкски комитет е антибългарски. Един българин не е защитил досега в съда. Защитава роми, цигани и всякакви други бежанци и мигранти. В момента малцинствата се толерират, защото това са гласове. Българите са тъпкани отвсякъде.

– Познаваш ли Динко от Ямбол? 
– Не го познавам, нито съм го срещал. Нищо не мога да кажа за момчето. Подкрепям го, виждам, че е истински българин. Всеки прави по свой начин нещата. Аз като бях в армията, съм се клел да защитавам България и българския народ, не съм се клел в политически партии. Тази клетва ми е за цял живот.

– Какво включва обучението? 
– Умения да работят в екип. Как да ходят в гората тихо, прикриване, дори зариване в земята. Да различават естествените звуци в природата, придобиване на умения за ръкопашен бой. Досега не се е налагало да го използваме, но момчетата са подготвени. Това не е някакво хамалско действие, целящо да нарани човека отсреща. Напротив, това е обезвреждане, без да пострада отсреща стоящият. Обучението е с различна продължителност при всеки и го правим в гората.


– Как приема семейството ти отсъствието от вкъщи? 
– Жена ми ме разбира, защото вижда ситуацията в страната каква е. Имаме и две деца. Тя гледа по интернет какво се случва в другите страни. Ако тук ескалира едно такова напрежение, смятам, че жените няма да са защитени. Ще ви кажа личното ми мнение за хората, които влизат, т.нар. мигранти.  Те са необразовани диваци, на които от деца им е втълпявано, че жената е млекопитаещо животно. За тях жената е все едно да притежаваш кон. От  малки ги  обучават да убиват неверници. Не казвам, че всички са терористи, но повечето от тези мигранти са диваци. Представете си един дивак, който влиза в цивилизована Европа и смята жените, които при тях са забулени, а тук доста разголени, за сексуален обект, който няма никакви права. А това са хиляди мигранти. Представете си какво могат да направят с хилядите българки или европейки по улиците. На Орлов мост вече има доста изнасилвания, но това се крие.
Източник: blitz.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Нова трагедия на пътя! Втора жертва от кървавата баня край…

Почина и втората жена от жестоката катастрофа край врачанското село Оходен, съобщава BulNews. Зверският пътен инцидент стана около 10 часа, на…

27 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Апетити за постове! Николай Денков поискал да стане вицепремиер на…

Абсурдни искания за постове и властови позиции поставяли непрекъснато от ПП-ДБ по време на преговорите с ГЕРБ-СДС за общо управление,…

26 мар. 2024 Политика bez-cenzura.info No comments

Read more

Покъртителна история разплака България: 10-годишният Пепи се грижи за батко…

Покъртителна история бе разказана в предаването „Ничия земя“ по Нова телевизия. Две момчета братчета с жестока съдба – Милен на 20…

24 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Смъртоносен пожар в София! Пристигнаха пожарникари и линейка / СНИМКИ

Човек загина при пожар в столичния кв. „Дружба”, съобщи NOVA. Огънят е избухнал в апартамент на 13-ия етаж. Към мястото са…

23 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Майка прибра сина си с разбита глава и следи от…

Майка съобщи в социалната мрежа Фейсбук, че е прибрала 4-годишното си дете от детска градина с разбита глава и следи от…

22 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Неописуема трагедия! Млада майка на близнаци се върна от Испания…

Трагедия разтърси Благоевград! 37-годишната Елена О., майка на 2 деца близнаци, издъхна вчера в столичната болница “Св. Анна”, след като…

21 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх…

Момченце почина днес в двора на казанлъшко училище. Според очевидци четвъртокласникът играел на двора на СУ „Екзарх Антим Първи“, когато внезапно…

19 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Учен от Швейцария: България става гореща, безводна и наводнена с…

До 50 г. част от Амазония ще е савана, Испания става пустиня, прогнозира д-р Владимир Симеонов от института по технологии…

18 мар. 2024 Свят bez-cenzura.info No comments

Read more

Нови разкрития след бруталната екзекуцията на Къро и миската Гергана…

"Убийствата в Констанция - колекцията от бижута на Каменов и мрежа от компании, свързани чрез убийства". С материал с такова заглавие…

17 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

После се обиждат, че им викат МАФИОТИ

Няколко дена вече ТАЙНИ преговори, нищо пред медиите, дори телефоните си събират да не изтича инфо. После се обиждат, че им…

16 мар. 2024 Политика bez-cenzura.info No comments

Read more

Не са извънземни, на границата на България с Турция хванаха…

Заловени са двама имигранти в ТИР, които искали да преминат нелегално в България от Одрин, увити с дрехи от алуминиево…

15 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Закриват центъра за бежанци в “Овча купел”. Още следващата седмица…

Шефът на Държавната агенция за бежанците Марияна Тошева обясни, че центърът в “Овча купел” ще бъде поетапно закрит, като още…

14 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Ето ги убийците на Къро! Оказаха се африкански “тюлени”!

Полицията в Кейптаун, ЮАР е засекла с камерите двама чернокожи рейнджъри, които вероятно са убийците на Красимир Каменов – Къро,…

13 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Битата жена от Бобов дол: Аз съм устата, искам да…

Пореден случай на насилие над жена. Случаят е от Бобов дол. На видеоклип се вижда как мъж пребива съпругата си, дърпа…

13 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

В „Овча купел“ ври и кипи, хората са по улиците…

Тази вечер в столичния кв. „Овча купел“ жители излязоха на протест с искане преместване на бежанския лагер, където са настанени…

12 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Стана ясно кой е мъжът, пребил жена си в Бобов…

39-годишният Найден А., който преди дни преби жестоко жена си пред очите на 13-годишната им дъщеря в Бобов дол, е…

12 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

КОЙ ще бъде следващият убит като Алексей Петров от зловещата…

Първата Сглобка се роди благодарение на Алексей Петров и веднага го уби, а преди това отвинти главата на Гешев за…

12 мар. 2024 Политика bez-cenzura.info No comments

Read more

Ст. комисар Мирослав Данаилов: Задържан е 16-г., водил групата българи,…

Задържано е 16-годишно момче, което е водило групата българи, които са нападнали британските студенти на бул. „Витоша“ в София. Нападението беше…

11 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Започна се и в България. Господ да ни е на…

Започва тихо и неусетно. Години наред една малка част от столицата е извоювана от мигрантите. Никой не обръща внимание - все…

10 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Мрежата гръмна след терора на мигранти над деца на “Витошка:…

Кутията на Пандора е отворена. Европа се “чисти” от криминално проявени мигранти, а родното правителство овчедушно ги приема. Мрежата не остана…

09 мар. 2024 България bez-cenzura.info No comments

Read more

Уточняваме изрично, че публикациите ни нямат за цел да разпалват расова или етническа омраза, нито да създават изкуствено етническо напрежение.

Публикациите ни не са насочени към нито един етнос и в никакъв случай не изразяват враждебност, ненавист, омраза и предразсъдъци към определена етническа група.

В материалите описваме единствено конкретни действителни случки, или конкретни престъпления, като квалификациите, които даваме, се отнасят само за конкретния престъпник /или група престъпници/.

Нашето становище е, че никой не е виновен, че е роден циганин, българин, турчин, евреин или арменец.

Става виновен само единствено тогава, когато извърши престъпление.

Против тези престъпления е и нашата борба.

За авторските права в блога

Съдържанието на bez-cenzura.info е защитено от Закона за авторско право и Наказателния кодекс.

Текстовете, публикувани bez-cenzura.info, могат да се ползват само след писмено разрешение на издателя. « Контакт с нас »

Сайтът не носи отговорност за снимки, публикации и коментари! Това е място без цензура! Ако някой се счита ощетен да се свърже с нас!